D.T. Systems technológia

Maxx-Range 360

Maxx Range 360

A vadászatok során igen különböző terepviszonyok adódnak, amelyek általában a rádióhullámok terjedésének kedvezőtlenek. A különbözõ gyártmányú kiképzõnyakörvek hatótávolsága nem egyezik meg. A nyakörv választásánál a hatótávolság egy fontos kritérium. A hatótávolság maximális eléréséhez D.T. Systems FM rádióhullámokat használ és egyedülállóan a piacon az antennát a nyakörv szíjába szõtték, amely így körbeölelve a nyakat 360°-ban veszi az áthatóbb FM jeleket, amely kedvezőtlen terepviszonyok mellett is jól terjednek, szemben a más gyártók által használt egyenes vonalú AM jelekkel, melyeket a tereptárgyak könnyen blokkolhatnak ezzel minimálisra csökkenhet a hatótávolságuk és a hatékonyságuk is.

Vibráció funkció

Pozitív vibráció

D.T. Systems rezgés funkciója forradalmi átütést jelentett az elektronikus kutyanyakörv piacon, mely megváltoztatta a kutyakiképzés módját. A pozitív vibráció alternatívát nyújt az impulzus használata mellett. A pozitiv rezgés megfelelõ tanitással az impulzus használatát teljesen felválthatja. Ez egy tökéletes választás akár süket kutyák számára is, mert a rezgés funkcióval jelezheti a gazda a kommunikációs szándékát, melynek hatására a kutya szemével megkeresi a gazdát és várja a testjellel kiadott utasítást.

Gyenge implzus

Gyengéd impulzus

A gyengéd stimuláció vagy impulzus lehetõvé teszi a rendkivül érzékeny kutyák tanítását is. Akár nagyon alacsony szintre be lehet állítani. Ezek a szintek leginkább egy érintéshez, csiklandozáshoz hasonlítanak. Természetesen ezeken kivül a hagyományos impulzus erősségek is megtalálhatóak a nyakörveken. Ez a funkció nagyon érzékeny kutyáknál nélkülözhetetlen, ilyen kutyafajta lehet pl: Magyar vizsla. A nyakörveken a szinteket kis fokozatokban lehet növelni, ami a pontos impulzus kiválasztását teszi lehetõvé. Bizonyított tény a kutyakiképzésben, hogy a szükséges legalacsonyabb impulzus a leghatékonyabb.

Ugrás impulzus szint (Jump Stimulation)


Ez egy elõre beprogramozott impuzus szint, amit azonnal alkalmazni tudunk. Vagyis a gomb benyomásával az impulzus szint azonnal az elõre beállított impulzus szintre ugrik. Az impulzus addig folytatódik, amig a gombot nyomjuk. A gomb elengedésével az impulzus szint visszavált az elõzõ szintre. Ennek akkor van pl. szerepe, amikor hirtelen szintet kell váltanom (általában ez egy magasabb impulzus szint) és nincs idõ a szint hagyományos növelésére, hogy korigáljam a kutya magatartását.

Emelkedö impulzus (Rise Stimulation):


A gomb folyamatos nyomása fokozatosan növeli az impulzus szintet a beállitott szintrõl kezdve. A gomb elengedésével az impulzus szint vissza áll az eredetileg beállított szintre. Ez a funkció tökéletes arra, hogy felkeltsd egy izgatott kutya figyelmét, anélkül, hogy véletlenül túlságosan nagy impulzust használnánk.

Hangjelzés (Tone):


Ezzel a funkcióval a nyakörv hangjelzést ad le. Ez is használható sok féle módon, attól függõen, hogy, hogy használjuk a kutya tanításánál. Hasonló szerepe van, mint a pozitív vibrációnak.

Pozitív vibráció (Positive vibration):


Egy olyan funkció, mely a nyakörvet megrezegteti. Ez tehát nem stimuláció. Ez a funkció használható sok féle módon, attól függõen, hogy, hogy használjuk a kuya kiképzése során. Ez lehet egy impulzust megelõzõ figyelmeztetés. Használható dicséretként, ha jól viselkedik a kutya. Lehet maga egy parancs. Helyettesítheti az elektromos stimulációt teljes egészében, ami jó választás olyanok számára, akik az impulzust nem kívánják alkalmazni. Jó megoldás ez a funkció alkalmazása süket kutyák figyelmének felkeltésére, anélkül, hogy impulzust alkalmaznánk.

Helyzet meghatározás (Locate):


A Beeper folyamatosan addig sípol amig a gombot nyomjuk. Folyamatos sípszó jelzi a kutya helyzetét. Ez a funkció alkalmas olyan kutyák lokalizálására, melyek szeretnek a szemünk elõl elcsatangolni.

Lesben áll (Point Mode):


Ennél a funkciónál addig, amíg a kutya mozgásban van nincs sípszó. Akkor kezd el sípolni a beeper két másodpercenként, amikor lesben áll a kutya.

Keres/Lesben áll (Run/Point Mode):


Ebben a funkcióban a nyakörvön a beeper 5 másodpercenként sípol, ha a kutya mozgásban van és 2 másodpercenként, ha lesben áll.