Maxx-Range 360

Maxx Range 360

A vadászatok során igen különböző terepviszonyok adódnak, amelyek általában a rádióhullámok terjedésének kedvezőtlenek. A különbözõ gyártmányú kiképzõnyakörvek hatótávolsága nem egyezik meg. A nyakörv választásánál a hatótávolság egy fontos kritérium. A hatótávolság maximális eléréséhez D.T. Systems FM rádióhullámokat használ és egyedülállóan a piacon az antennát a nyakörv szíjába szõtték, amely így körbeölelve a nyakat 360°-ban veszi az áthatóbb FM jeleket, amely kedvezőtlen terepviszonyok mellett is jól terjednek, szemben a más gyártók által használt egyenes vonalú AM jelekkel, melyeket a tereptárgyak könnyen blokkolhatnak ezzel minimálisra csökkenhet a hatótávolságuk és a hatékonyságuk is.

 

Vibráció funkció

Pozitív vibráció

D.T. Systems rezgés funkciója forradalmi átütést jelentett az elektronikus kutyanyakörv piacon, mely megváltoztatta a kutyakiképzés módját. A pozitív vibráció alternatívát nyújt az impulzus használata mellett. A pozitiv rezgés megfelelõ tanitással az impulzus használatát teljesen felválthatja. Ez egy tökéletes választás akár süket kutyák számára is, mert a rezgés funkcióval jelezheti a gazda a kommunikációs szándékát, melynek hatására a kutya szemével megkeresi a gazdát és várja a testjellel kiadott utasítást.

 

Gyenge implzus

Gyengéd impulzus

A gyengéd stimuláció vagy impulzus lehetõvé teszi a rendkivül érzékeny kutyák tanítását is. Akár nagyon alacsony szintre be lehet állítani. Ezek a szintek leginkább egy érintéshez, csiklandozáshoz hasonlítanak. Természetesen ezeken kivül a hagyományos impulzus erősségek is megtalálhatóak a nyakörveken. Ez a funkció nagyon érzékeny kutyáknál nélkülözhetetlen, ilyen kutyafajta lehet pl: Magyar vizsla. A nyakörveken a szinteket kis fokozatokban lehet növelni, ami a pontos impulzus kiválasztását teszi lehetõvé. Bizonyított tény a kutyakiképzésben, hogy a szükséges legalacsonyabb impulzus a leghatékonyabb.